Idolin ilta

22 Elo

Toissa iltana istuin vain muutaman metrin päässä nuoruuteni idolista, balettisankaristani – Mihail Baryshnikovista. Katsoin melkein silmästä simään. Ja jännittävää, kuinka se ei tuntunutkaan jännittävältä. Hän seisoi siellä keskellä pienen salin pientä näyttämöä, valmiina odottamassa kun me, yleisö, jonotimme sisään. Ahaa, tuollainen, ajattelin vain. Niin kai käy idolien kanssa – aika haalistaa ne.

 Tanssiaskelia Baryshnikov otti tällä kertaa vain muutaman – tämä oli puhenäytelmä. Tosin varsin vähän sanoja – ne vähätkin venäjäksi tai ranskaksi. Musiikkia, eleita, ilmeitä, liikkumista. Rakkaustarina, jolla oli onneton loppu. ”Vuodesta toiseen, päivästä päivään ihminen odottaa vain yhtä asiaa: rakkautta.”  Ja kuinka hukassa ihminen sitten onkaan: ”Vesimelonit ja naiset – niistä on vaikea tietää, mikä on oikeasti hyvä.”  Tuo viimeisin repliikki jäi erityisesti mieleen, ettei nyt ihan liian pateettisiksi ruveta. Noinhan se varmaan on. (Näytelmä ”Pariisissa”, Stage-festivaali Korjaamolla Helsingissä)

 En ole vieläkään varma Baryshnikovin näyttelijänkyvyistä (Tv-sarjassa Sinkkuelämä en voinut sietää häntä) , mutta näytelmä oli hieno, vaikka Hesarin kriitikko sen lyttäsikin. Sopivan pienimuotoinen ja yksinkertainen. Ja naispääosan esittäjä Anna Sinjakina upean herkkä.

Tämä teatterisyksy taisi alkaa aika hyvin. Nyt pitäisi vain  muistaa ostaa lippuja syksyn suosikkeihin – jos vain saa, olisi jo kiire – ehdottomasti ainakin Q-teatterin Broken Heart Storyyn ja Kom-teatteriin tulevaan Riikka Pulkkisen Totta-näytelmään.  Vasta yhdet varattu, Ryhmäteatterin Jatkuvaan kasvuun. Marraskuulle!   Ex-tempore-elämä on tehty nykyään mahdottomaksi. Minä en jaksaisi suunnitella menoja kuukausien päähän.

Onneksi on extempore-elämääkin – eilinen ravintolapäivä oli ihana sellainen. Jonotin katukeittöissä ja maistelin herkkuja parissakin galleriassa. Gazpachoa ja munakoisoleipiä.  Ja löysin ihan uusia hienoja sisäpihoja.  Helsinkikin on aika kaunis.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: