Köyhä, mutta seksikäs

25 syys

Muutama päivä Berliinissä teki jälleen hyvää. Muistaa taas hengittää vähän syvempään – ei tämä niin kauhean vakavaa ole, tämä elämä.  Ihailen berliiniläisten tapaa olla ottamatta itseään, elämää tai kaupunkiaan turhan kurttuotsaisesti, ja löytää luovia ratkaisuja ongelmiin.

Hyvä esimerkki tästä ovat vesijohtoputket. Kyllä, vesijohtoputket.  Ne ovat ne pinkin väriset putket, jotka kiemurtelevat katujen päällä ja yllä ympäri kaupunkia. Ne kuvastavat minusta hyvin  Berliinin henkeä.  Putkien vetäminen maan  päälle  rakennustöiden ajaksi on ollut käytännöllinen –  ja samalla ennakkoluuloton –  ratkaisu (joka on saanut jäädä paikoilleen). Mutta missä muualla ne olisi keksitty maalata liiloiksi ja pinkeiksi? Ei ainakaan Suomessa. Täällä ne olisivat varmasti mahdollisimman  harmaat.

Entä missä muualla kuin Berliinissä voisi piraattipuolue saada lähes kymmenen prosentin kannatuksen vaatimalla netin vapauksien lisäksi kansalaispalkkaa, maksutonta julkista liikennettä ja parempaa kohtelua pakolaisille? Sen lisäksi, että vihreät saivat lähes 20 prosenttia äänistä viime viikonlopun vaaleissa. ”Arm, aber sexy” eli ”köyhä, mutta seksikäs”. Se on pormestarin mukaan kaupungin slogan. Kaikella on tietysti kääntöpuolensa. Luovuutta on, mutta niin on työttömyyttäkin. Sen myötä myös aikaa ja kekseliäisyyttä saada vähästä paljon. Itse pääsen käynneilläni nauttimaan vain niistä hyvistä puolista niin kuin nytkin. Paljon ihania hetkiä Berliinissä.

Mainokset

2 vastausta to “Köyhä, mutta seksikäs”

  1. Martta 26.9.2011 klo 16.46 #

    Hei, hienoja! En ole koskaan käynyt Berliinissä, se näyttää jotenkin stimuloivalta. Siis sellaiselta, ettei ainakaan jätä kylmäksi. Kiva kun jaat tunnelmia! Vesijohtoputket ovat upeat. Kävin joskus sisustus-kurssilla, ja sen vetäjä juurikin esitelmöi, miten koulun tiloissa oli katonrajassa kiemurtelevat putket vedetty tarkoituksella kirkkaanpunaisiksi: parempi käyttää niitä tehosteena, kuin jättää harmaaksi sillä näkyvissähän ne kuitenkin on! Olin unohtanut koko jutun, palasi tästä mieleen. Ai niin, ja tapahtui Kapkaupungissa, sielläkin sallitaan värien käyttö!

    • Karusellissa 26.9.2011 klo 20.13 #

      Martta, kiva että kuvat kiinnostivat ja ehkä herättivät halun päästä Berliiniin. Suosittelen ehdottomasti – stimuloiva se ainakin on, siinä olet oikeassa. (varsinkin vanha itäpuoli – se paras osa Berliiniä). Minä en puolestaan ole koskaan käynyt Kapkaupungissa, mutta upeaa että sielläkin ymmärretään värien päälle! Se on totta, että sisälläkin voisi toteuttaa Berliinin ideaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: