Pää tyhjäksi Berliinissä

12 Mar

Vihdoinkin taas täällä. Minun on kai turha selitellä kiireitä – sellaista elämäni tuntuu olevan jatkuvasti. Aina saa pyydellä anteeksi, kun ei ole ehtinyt sitä ja tätä ja sekin on vielä tekemättä, vaikka kuinka haluaisi. Viime aikoina hullumylly on vain ollut tavallistakin pahempi. Olen vaihtamassa työpaikkaa, ja minulle – kutsumustyössä olevalle työhullulle – se tarkoittaa koko maailman laittamista uusiksi. (No joo, on elämässä muutakin – en nyt niin hullu ole – mutta pakko se on myöntää, että työ on keskeinen osa elämää, kun saan tehdä sitä mistä pidän ja mitä osaan.) Nyt yksi maailma loppuu ja uusi alkaa.  Uutta pakkaa jo päähän hullun lailla, vaikken en ole saanut vanhaakin vielä ulos.

Tätä hullunmyllyssä rimpuilua varten lähdin vähäksi aikaa Berliiniin. Tyhjentämään päätä.

Pitkiä kävelyretkiä marraskuun auringossa, plataaneiden rapisevia ja päähän putoilevia lehtiä. (Rakastan plataaneja ja niiden instant-ikuisuutta – nopeakasvuisina ne näyttävät siltä kuin olisivat olleet paikoillaan ainakin sata vuotta. Muistuttavat myös New Yorkin kotikadusta.)

Myöhäisiä brunsseja – vielä terassillakin. Kolmen euron kalasoppaa ja kolean aamun lämmittimiksi uudet kynsikkäätt lauantaimarkkinoilta. Apfelstrudelia ja minttuteetä. (Epäpyhät yhdistelmät ovat alaani.)

Suolakylpyjä. (En todellakaan ole kylpyläihminen, päin vastoin. Mutta joskus kannattaa näemmä irrottaa ennakkoluuloistaan. Lilluminen kylmissä ja kuumissa suolavesissä sisällä ja varsinkin ulkona ja kylpeminen suolasaunassa auttoi pään tyhjennyksessä.)

Tuollaista se oli – verkkaiset päivät kävelyretkineen Berliinissä ja paljon unta.

Mainokset

2 vastausta to “Pää tyhjäksi Berliinissä”

  1. Violet 13.11.2011 klo 9.40 #

    En ole käynyt Berliinissä mutta jotakin samaa tunnen olevan siellä kuin täällä Brysselissä. VAi onko näin? KUinka se olikaan, oletko käynyt täällä?
    Tämä syksy on ollut niin ihana. Niin lämmin ja aurikoinen ja erilainen. TUli mieleen noista brunsseista…

    • Karusellissa 13.11.2011 klo 14.31 #

      Kyllä, Berliinissä ja Brysselissä on jotain samaa. Varmaan sitä samaa, mitä kaikissa keskieurooppalaissa kaupungeissa. Paitsi, että Bryssel on mielestäni Berliiniä hienostuneempi ja tietty vanhempi. (Olen käynyt Brysselissä muutamia kertoja, joten hirveän syvällisesti en osaa analysoida.) Berliinissä on niin monta erilaista maailmaa – osa tosi rumia ja osa tosi kauniita. Mutta vanhimmat osat ovat kyllä kovasti Brysselin kaltaisia. Tykkään niistä kovasti. Lämmin syksy on ihana. Ja että marraskuussa paistaa aurinko, se on luksusta. Kiva kuulla, että Brysselissäkin on saatu nauttia. Berliinissäkin oli vielä suloisen lämmintä (14 C), paitsi heti lähdettyäni sielläkin kylmeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: