On the road I

2 Elo

Välillä on ihanaa istua autossa, olla tien päällä, on the road, oikein pitkän kaavan mukaan. Tehdä sellainen kunnon road trip, tuhansia kilometrejä.  Minä kun en arkena joudu istumaan autossa päivittäin, enkä oikein juuri muulloinkaan.

Kun ei ole kiirettä, niin matkanteko on yhtä tärkeää kuin päämäärä: ollaan miehen kanssa kahdestaan, pölistään, puhutaan syvällisiä ja keveitä, kuunnellaan musiikkia, mutustellaan matkan varrelta noukittuja eväitä, ihmetellään maisemia ja muita tielläkulkijoita. Pysähdytään huoltoasemilla, joskus vähän sivummallakin (ja löydetään jumalanhylkäämiä pikkukyliä, jossa kylän miehet päivystävät paikallisella Gulfilla, jossa meitä katsotaan pitkään, ja kuvitellaan millaista olisi elää siellä).

Päämäärä on, mutta siitä voi poiketa, ja sekin päätetään päivä kerrallaan. Ajetaan niin pitkälle kuin jaksetaan – ja joskus ei senkään vertaa. Yösija etsitään, kun saavutaan perille. Yhtään hotellia ei varata etukäteen ja aina löydetään jotain.

Näin tehtiin tänä kesänä – ja hyvä onni seurasi meitä. Puistonpenkkiin, autoon tai telttaan ei jouduttu turvautumaan kertaakaan. Välillä toki kuljettiin hotellilta toiselle, etsittiin ja etsittiin ja saatiin viimeinen vapaa huone, välillä lopulta jopa koko kaupungin ainoa peruutuspaikka, ja välillä oli taas jopa valinnanvaraa merinäköalan kanssa tai ilman, ja päästiinpä jopa korkkaamaan samana päivänä avattu maalintuore hotelli. Löydettiin kohtuuhintaisia kivoja paikkoja eikä jouduttu juuri maksamaan enempää kuin netin halpapalvelujen kautta. (Ne kun eivät tuoreimpien paljastusten mukaan olekaan aina hotellien normaalihintoja halvempia.)

Tällainen road trip tänä kesänä. Kaikki oli tällä kertaa vähän ex tempore.  Niin myös matkakohde, joka löytyi vain puoli tuntia ennen matkaan lähtöä. Katsottiin karttaa ja navigaattoria; tuohon suuntaan. Alunperin meillä oli suunitelmakin, ainakin suunnilleen, ajaa Berliinistä Belgiaan, Brysselin kautta rannikolle ja sieltä Normandiaan ja takaisin Berliiniin. Mutta mutta. Hartaasti odotettu käänne sääennusteissa ei kuitenkaan toteutunut. Vielä lähdön hetkellä määränpäähän luvattiin seuraaviksi kymmeneksi päiväksi pelkkää sadetta ja 15  astetta lämmintä. Joskus muulloin sen olisi voinut kestääkin, mutta ei tänä vuonna, kun kesän sadekiintiö valui jo yli äyräiden.

Eihän tällainen reissu tietenkään pärjää Jack Kerouacin road tripille, mutta sopi meille keski-ikäisille. Kilometrejä kertyi lähemmäs 4000, ja kuvia tuhansia.

Esimakua vaihtuvista maisemista alla. Uusi intohimoni on liikkuvasta autosta kuvaaminen. Tässä vain etuikkunasta otettuja kuvia. Sivuikkunakuvat ovat sitten oma lukunsa, mutta säästänen teidät niiltä. Ja niistä hienoimmista maisemista ei tietenkään ole kuvia – pahimmissa paikoissa oli pakko sulkea silmät. Monenlaista tietä tuli nähtyä. Minne sitten lopulta päädyttiin, selviää tarkemmin seuraavista postauksista.  (Tiedän, että tuskin maltatte odottaa, mutta koittakaa kestää – laitan lisää heti kun ehdin:).)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: