On the road IV: Italia

12 Elo

Seuraavaksi tie vei Venetsiaan. Kaupunki täynnä turisteja ja kliseitä, mutta ah, silti aina niin ihana. Ja kaiken yllä polttava kuumuus.

Venetsiassa on vaikea ottaa rumia kuvia, mutta toisaalta myös vaikea olla toistamatta itseään. Kulman takaa löytyy aina aiempaa somempi kanaali ja gondolieeri (samanlaisia taisin kuvata edelliselläkin käynnillä parikymmentä vuotta sitten). Siunattu digiaika. Yli 600 kuvaa pelkästään Venetsiasta. Määrä ei korvaa laatua, ja kuvia alkaa olla jo liian paljon, otan ensimmäiset päältä, en jaksa valita. Niin käy, kun innostuu liikaa. Tulee ähky. Kaikkea on liikaa. Kauneutta ei enää erota, sitä alkaa pitää itsestään selvänä. Silmät lakkaavat näkemästä, tai ainakin erottamasta hyvää ja huonoa. Pakko siis jatkaa matkaa.

Seuraavalla kerralla haluan kuitenkin nähdä Venetsian talvella.

Mainokset

3 vastausta to “On the road IV: Italia”

 1. Violet 12.8.2012 klo 21.18 #

  Olen ollut kerran VEnetsiassa ja muistan sen herättäneen samanlaisia tunteita. Melkeinpä turhautumista kaiken kauniin takia. Kun on niin paljon, koko ajan.
  Siitä on hirmuisesti aikaa. Noin 20 vuotta (oho!). Kuvasin yhden filmirullan, ei edes ihan sitä. OIkeastaan nyt kun katson niitä kuvia ne ovat aika himputin hyviä. Eivät laadultaan ehkä mutta siinä on kyllä jotain että niitä on niin vähän. JOkainen ruutu on jotenkin ’painava’, ladattu täyteen.

  • Karusellissa 13.8.2012 klo 20.23 #

   Uskon hyvin tuohon kuvien painavuuteen: filmille kuvatessa joutui miettimään enemmän mitä kuvaa, kuvat olivat harkitumpia kuin digiaikana. On toki digikuvaamisessa puolensakin – ei tarvitse ainakaan säästellä ja miettiä koko ajan filmin riittävyyttä:)
   Minullakin edellisestä Venetsian-käynnistä oli lähes 20 vuotta. Silti kaikki tuntui kaupungissa oudon tutulta. Kai Venetsia oli tehnyt niin suuren vaikutuksen, että käynti oli porautunut muistoihin.

 2. Violet 14.8.2012 klo 21.17 #

  Kyllä se minuunkin teki melkoise vaikutuksen. Voisi olla samanlainen ennestään tutun tunne.
  Digikuvissa on ehdottomasti puolensa, olen iloinen kun sellainen keksintö on tehty!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: