On the road V: Italia

15 Elo

Ei Venetsiasta pääse millään eroon. Vielä vähän lisää kuvia, sitten matka jatkuu.

Ja ihmetyksen aihe: miksi matkoilla aina näkee ihmisiä ikkunoissa. Katselemassa kaikessa rauhassa kadun elämää ja katseltavana oleamassa. Suomessa ei koskaan. Enkö vain näe, vai onko ikkunasta muiden tuijottaminen Suomessa jotenkin noloa?  Itse pällistelen mieluusti ikkunassa, mutta säpsähdän vaistomaisesti askeleen taaksepäin, jos kulkija nostaa katseensa ylöspäin. Ei kai se nähnyt. Ei saa tuijottaa. Niin meihin on kai iskostettu.

Ensimmäisen kuvan kokki ehti harmillisesti väistyä taakse ennen kuin ehdin laukaista. Kuvaaminenkin tuntuu jotenkin nololta, vaikka sen yrittäisi tehdä huomaamatta.

Mainokset

5 vastausta to “On the road V: Italia”

 1. Karusellissa 15.8.2012 klo 21.48 #

  Mielettömästi ongelmia kuvien kanssa – latautuminen kestää ikuisuuden, kone kaatuu, jne. Yhä uudestaan ja uudestaan. Siksi nämäkin kuvat jäivät pois edellisestä postauksesta. Ja siksi tämä bloggaus on nyt niin hidasta.

 2. Lumo 16.8.2012 klo 11.12 #

  Ihania fiiliksiä! En ole koskaan ollut Venetsiassa, mutta ryhdyin päässäni pyörittelemään ajatusta Milano-Padova-Venetsia-kierroksesta ensi kesänä, kun luin juttua Padovasta Siipan GQ-lehdestä. Katsotaan toteutuuko.

  • Karusellissa 16.8.2012 klo 21.41 #

   Hauska kuulla, Lumo, jos fiilikset tarttuvat. Venetsia on mielestäni paikka, jossa kannattaa käydä vähintään kerran elämässä, jos suinkin mahdollista. Minuun se ainakin on tehnyt vaikutuksen, todellisuus on aina toinen kuin kuvissa. Vaikka turisteja on paljon, niin sivukaduilla on yllättävänkin hiljaista. Tuo Milano-Padova-Venetsia-kierros kuulostaa erinomaiselta. Toivottavasti onnistuu. Minulla ovat Milano ja Padova vielä käymättä.

 3. Violet 20.8.2012 klo 22.30 #

  Hyvä huomio tuo ikkunassa/parvekkella katselu. Täällä meilläkin kyllä hyvin usein näkee ihmisiä seisoskelemassa alas katsellen (minä lukeudun heihin). Olen huomannut että itse noloonnun melkeinpä enemmän siitä jos katselen ylöspäin (”luuleeko se että nyt yritän katsoa sen kotiin sisälle”) kuin siitä jos olisin itse katselemassa ja joku huomaa minut.

  • Karusellissa 21.8.2012 klo 21.50 #

   Minä taidan töllöttää yhtä innokkaasti molempiin suuntiin, sekä itse ikkunasta ulos että muita ikkunasta tuijottelevia – ja nolostun molemmista, jos huomataan. Vaikkei oikeasti olisikaan mitään syytä nolostua. Sehän on vain positiivista kiinnostusta muita ihmisiä kohtaan, eikä suinkaan mitään tirkistelyä tai vahtaamista. Katselen mieluusti kadulla vastaantuleviakin, en tiedä pitäisikö sitäkin paheksua:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: