On the road VI: Italia

20 Elo

Kiitän kärsivällisyydestä, jos olette jaksaneet vielä palata tänne. Tämä suuri road trippimme, Euroopan turnee, taitaa kestää täällä blogosfäärissä yhtä kauan kuin tien päällä tosielämässäkin. Pahoittelen, mutta arki vaatii veronsa.

Oikeastaan on ihan hauska käydä kuvia läpi näin, kun matkasta on jo aikaa. Tuollaistako siellä oli? Ja aina kaihon häivähdys; osasinko nauttia tarpeeksi juuri silloin, kun olin siinä, ottamassa tuotakin kuvaa, vai murehdinko jotain turhaa, kuumaa, janoa, väsymystä…

Matka siis jatkui edellispostauksen Venetsiasta Emilia-Romagnan halki Liguriaan, jossa tällä kertaa katsottiin muun muassa Ventimigliaa (joka Ranskan puolella tunnetaan Vintimillenä), Dolceacquaa – ikivanhaa, vuorilta virtaavan makean lähteen äärellä syntynyttä kaupunkia sokkeloisine vanhoine kaupunkeineen ja lähes tuhatvuotisine linnanraunoioineen. Yritettiin löytää oikotie Ranskan puolelle ja seikkailtiin aivan liian kapeilla vuoristoteillä.

Pakko kuitenkin vielä vilauttaa muutama muisto autostradojenkin varsilta. (Kts. alla-) Autogrillit eli paikalliset ABC:t tarjosivat bensan lisäksi kaiken tarpeellisen: Neitsyt Marioita, hyvää kahvia ja kulinaarisia herkkuja. Vessatkin olivat välillä elämyksiä. Kärtin kuin lapsi; milloin taas pysähdytään?

Hotellissa puolestaan oli pakko ihmetellä taulun taakse kätkettyä turvalokeroa. Luulin, että niitä oli vain Aku Ankoissa tai vanhoissa elokuvissa.  Oi, rakastan Italiaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: