Tässä mennään

19 Tam

Pakkasaamu -22 C - Frosty saturday morning -22 Celsius

Lumen taju. Pakkaspäivä. -22 Celsius in Helsinki.

Jari Järnström, Meditaatio.

Uonhtuneet.

Kotialttari - New Yorkin ja Lissaboninn muistoja.Memories from New York home and Lissabon.

Kaukokaipuu

Uonhtuneet, joulun rippeet. Forgotten from Christmas.

Kotoilua - ja kylmää sisälläkin.. Cold - both inside and outside the house.

Juuri nyt elämä on sarja satunnaisia huomoioita sieltä täältä, arkea ja pilkahduksia. Tänään ajattelin muun muassa, että…

…mieluummin 22 astetta pakkasta kuin vesisadetta ja nollakeli. Maailma oli kaunis, kun aamulla kiiruhdin joogatunnille: juuri noussut aurinko, kirkas taivas, narskuva lumi ja huuruava hengitys kylmässä ratikassa. Tervetuloa tammikuun aurinkoiset pakkaspäivät, pahin pimeys on voitettu. Niin paljon kuin kesää rakastankin, tarvitsen kaikki neljä vuodenaikaa.

…miksi jaksan joka vuosi ärsyyntyä alkuvuoden tungoksesta jooga- ja kuntosaleilla, kun uudenvuodenlupaajat täyttävät paikat, eikä resursseja mitoiteta sen mukaan. Miksen voi olla vain iloinen, että ihmiset jaksavat edes yrittää? Mitäs siitä, että useimpien into loppuu viimeistään maaliskuuhun mennessä. Sitten on taas tilaa.

…tabloid-Hesariinkin tottuu, että tabloid tekee paperistakin näppärän käyttöliittymän. Siitä huolimatta lehden sielu ei ole enää entinen, mutta ehkä tämä uusi voi olla parempi – siitä huolimatta, että kuvankäyttö kärsi uudistuksessa, että visuaalisesti lehti muuttui tylsemmäksi. Mutta ehkä se siitä, tie on vasta alussa.

…onko sarjakuva vastaus median murrokseen? Heh. Alennusmyynnistä löytyi mukaan Diplon (=Le Monde Diplomatique) sarjakuvalehti eli poliittista sarjakuvaa. Pääkirjoituksen mukaan ”lehden lukijoilla on jo muutamia vuosia ollut vaikeuksia lukea lehtensä kannesta kanteen. —- Sen lukemiseen pitäisi varata enemmän aikaa. —- Sitä paitsi kaikki ratkaisemattomat selkkaukset ja röyhkeä äärikapitalismi alkavat todella masentaa. — Niinpä sarjakuva vaikutti meistä ilmeisimmältä ratkaisulta”. Niinpä. Nerokasta. Jutut Etelä-Korean pitkästä talvesta ja avustussaattueen matkasta Gazaan lukeekin sarjakuvana ihan huomaamatta. Hauska idea.

…en saisi kantaa kotiin enää yhtään uutta lehteä enkä kirjaa. Ne eivät mahdu minnekään, enkä edes ehdi lukea niitä. Pinot vain kasvavat.

…banaaninlehtipuut näyttävät selviävän tästä talvesta viiniköynnöstä huomattavasti paremmin. Viimeksimainittu ehti lähes kuolla marras-joulukuun pimeydessä, kun taas aiemmin pimeydelle nirsot banaanipuut lykkäävät uutta kasvustoa keskellä talveakin. En ymmärrä.

…kotona on aika yllättävän paljon turkoosia ja vihreää – ainakin näistä kuvista päätellen. Outoa, koska en pidä sinisestä. Mutta turkoosia ei lasketa, eihän? Siinä on sekoitus vihreää, ja vihreästä pidän. Samoin kuin keltaisesta, oranssista ja liilasta.

Tällainen päivä tänään.

Mainokset

Yksi vastaus to “Tässä mennään”

  1. I truly appreciate this post.Really thank you! Cool.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: